top of page

BIO

In het Universitair Psychiatrisch Centrum te Kortenberg spreken auteur/componist Rudolf Hecke en professor Dirk De Wachter voorjaar 2015 af om samen te werken aan wat Rudolfs debuutroman Wondenland zal worden. In de wachtzaal vindt er nog een ontmoeting plaats. Nathalie Van den Meutter die stage loopt als psychologe wordt door Rudolf aangesproken. Het begin van een bijzondere samenwerking. 

Songschrijver en zangeres geven hun samenwerking een naam. De Havilland, naar de inmiddels op 104 jarige leeftijd overleden actrice Olivia en naar de vliegtuigbouwer die bijdroeg aan de bevrijding van het fascisme. Een zoektocht naar geschikte muzikanten leidt in 2021 tot een bezetting met gitarist David Robbrecht en backing zangeressen Lotte De Peuter en Marilie Fonteyn

Debuutsingle ‘Responsible’ getuigt nog volop van een muzikale zoektocht maar belandt alvast in de playlists van Radio 1 en Radio 2. Producer Simon Casier (Balthazar) ontfermt zich over de twee volgende singles ‘You’ en ‘No more tenderness . Rijke melancholische songs bepaald door melodie en de stem van Nathalie. De band treedt ondertussen vaak op waarbij ook hun supports voor Dez Mona, The Antler King en Kommil Foo indruk maken. Ze staan op Maanrock, Gentse Feesten en de acoustic stages van Dranouter en Suikerrock. De muziek van De Havilland werkt ook bijzonder goed in combinatie met spoken word. De band start een tour met als wisselende gasten Dirk De Wachter, Elvis Peeters, Herman Brusselmans, Johan Braeckman, Delphine Lecompte, Annelies Verbeke. 

Eind 2019 neemt De Havilland een eerste EP op met producer/arrangeur Koen Renders (Buurman). De cd kreeg prachtige recensies maar dan sloeg de pandemie toe… 

In 2021 worden de optredens hervat en zal de EP live gepromoot worden. Er wordt ook een nieuwe single opgenomen met Koen Renders, een song geschreven door Rudolf en Pieter Van Dessel (Marble Sounds). Release is voorzien tegen de jaarwisseling.

243643425_223882323139489_8228328896296560901_n.jpg
bottom of page